Unohda kesäkunto – hanki kokovuodenkunto

Aurinko paistaa aikaisintaan juhannuksen jälkeen, siksi ehditkin vielä kesäkuntoon! Mutta mietitäänpä käsitettä “kesäkunto”. Kesäkunto hankitaan kolmen viikon purukumidieetillä, jotta näyttäisit mahdollisimman hyvältä rannalla ja perinteisillä kesäfestareilla. Lopputulos: koko kesän sataa vettä ja festareista et muista mitään. Mielestäni muutaman viikon jojoilun päihittää aidosti terveelliset elämäntavat, jotka takaavat arkisen hyvinvoinnin ja painon pudotuksen pysyvästi.

Noudata näitä prinsiippejä niin paino karisee ja huomaat voivasi huomattavasti paremmin!

1. Lopeta diettaaminen

giphy copy.gif

HÄ!? Blogin aiheena on painonpudotus, ja ensitöikseen kielletään dieetit, mutta kyllä, luit oikein: älä diettaa. Jos haluat oikeasti ja pysyvästi eroon ylimääräisestä vauvanlihasta, sinun on muutettava elämäntapojasi pysyvästi. Se ei ole niin vaikeaa kuin luulet. Hyvät elämäntavat eivät tarkoita sitä, että ruokavaliosi koostuu leivontavaa’alla punnitusta harmaasta mössöstä tai että raahaudut kello 05.15 läheiselle urheilukentälle vetämään intervallivetoja, kunnes aamiaisesi tulee ylös samannäköisenä kuin meni alas: harmaana mössönä.

Elämäntapojasi on helpompi muuttaa, kun et vedä hommaa heti överiksi. Perusta ruokavaliosi elimistön luonnolliseen toimintaan ja perinteiseen havaintoon; voidakseen hyvin pitää syödä hyvin. Kuten eräässä mainostekstissä mainitaan: “Hyvä ruoka, parempi mieli”. Juuri tämän vuoksi pakko-oireinen kalorien laskeminen, nälän kanssa eläminen ja yleinen kituuttelu eivät kanna pitkälle!

Oman kokemukseni mukaan ihminen on vaarallisimmillaan nälkäisenä; turha kiukuttelu voidaan laittaa kuusi tuntia sitten nautitun 160 gramman painoisen parsakaali-ruoho-ilmakupla-sekoituksen piikkiin. Sitä paitsi hyvin suunniteltu ruokavalio huolehtii siitä, että makeanhimo katoaa, eli lopulta lähikauppiaan markkinoinitempaukset eivät enää pure, kun kassalta ei lähde mukaan viiden suklaapatukan comboa illan leffamaratonin ylimääräiseksi sivuosan esittäjäksi.

Safkaan, murkinaan, mättöön, fuudiin eli tuttavallisemmin ruokaan liittyy useita eri muuttujia ja myyttejä. Ruoan määrä, laatu, valmistustapa, ravintoarvot, sun muut… Sinun ei tarvitse olla itseoppinut ravintoterapeutti, nykyään ravintoarvothan lukee purkkien kyljessä, lukutaitosi olet jo todistanut lukemalla tätä blogikirjoitusta. Nipistä annoskoostasi, äläkä syö joulukinkkua yölliseksi huikopalaksi, itseasiassa älä syö yöllä mitään, vaan rytmitä ruokailusi.

Tiedät jo varmasti, että karkit, leivokset, uppopaistetut mysteerit, sipsit ja vaalea leipä eivät tule imartelemaan vatsalihaksiasi. Tiedät varmasti, mikä ruoka on sinulle epäterveellistä, oikea vastaus ei ole “kaikki hyvä on epäterveellistä”, etsi aktiivisesti uusia terveellisempiä vaihtoehtoja korvaamaan näitä epäterveellisyyden ruumiillistumia. Vaikka söisit terveellisemmin, voit silti edelleen herkutella, tosin vähemmän, eikä niin useasti. Vaihda 500 grammaa irtsareita, 50 grammaan ja lempihedelmiisi.

Hyllyvän vähenemisen lisäksi tulet kokemaan terveellisen ruokavalion sivuvaikutuksena voivasi paremmin. Miksi et aloittasi heti?

Löydä terveellinen ruokavalio juuri sinulle!  Method Makia tarjoaa Lady – ja Äijädieetit, joissa nautitaan hyvästä ruuasta, eikä lasketa kaloreita tai nähdä nälkää. Samalla huomaat voivasi hyvin ja kilojen tippuvan! Nämä dieetit tarjouksessa vain Polussa, alkaen 45€/kk. Tutustu dieetteihin tästä

method
Laihdu ja voi hyvin hyvästä ruuasta tinkimättä!

CTA

 2. Treenaa

juokseminen ei oo kivaa
Kuria ja malttia

Laihtumisen kannalta syömisellä on vahva kuristusote treenaamisesta: ruokavalio on Laihdutus Oy:n toimitusjohtaja, urheilu toimii assistenttina. Liikkuminen polttaa energiaa, tämän faktan ympärille ei tarvitse rakentaa Karpolla on asiaa –ohjelmaa. Siksi se edistää painon pudotusta, pidentää ikää, ja tekee eetwarttia myös henkisesti.

Liikunta ei tarkoita ainoastaan hikijumppia, vaan se koostuu pienistä arkisista valinnoista. Käveletkö portaat vai otatko hissin. Hississä saatat joutua pieneen tilaan tuntemattomien ihmisten kanssa ja huomaat meneväsi väärään kerrokseen, koska et uskalla painaa kerroksesi nappia, koska sen edessä seisoo tuntematon henkilö. Kävele töihin bussin sijasta. Bussissa tuntematon ihminen saattaa tulla istumaan viereesi ja pahimmassa tapauksessa jopa sanoa jotain (!!!). Näitä vaihtoehtoja punnitsemalla voin todeta, että portaiden valitseminen ja kävely ovat jopa suomalaisempia vaihtoehtoja kuin hissi tai linja-auto. Tee oikea valinta edes Suomen 100-vuotis syntymäpäivän johdosta!

IMG_4992

Treenaamisen lisääminen ei tarkoita, että sinusta on kuoriuduttava Testo-Tero, Sali-Make tai Kyykky-Kerttu. Kaikkea kohtuudella. Tähtää säännöllisyyteen, älä kuukauden jälkeen saavutettuun ylikuntoon. Lähde pienestä liikkeelle ja kuormita itseäsi vähitellen enemmän ja enemmän. Älä juokse ennen kuin osaat kävellä.

Liikkumista helpottaa suuresti sen oman jutun löytäminen. Treenaaminen ei pidä olla henkistä tuskaa! Oli juttusi tankotanssi, jooga, crossfit tai malmin nostelu, pidä kiinni urheilusta, josta pidät. Usein joudut maksamaan esimerkiksi salijäsenyydestä, se on suurempi syy miksi sinun pitäisi nauttia siitä. Töistä saat palkkaa siksi, ettei kukaan tee sitä ilmaiseksi. Joten maksa liikunnasta, siksi että nautit siitä. Kokeile ja tutkaile eri lajeja, kunnes löydät elämänkumppanisi!

Tee aikaa liikunnalle, tee aikaa itsellesi, vaadi itseltäsi kuria. Vaihda Kauniit ja Rohkeat -maraton vaikka kävelylenkkiin tai kotikuntopiiriin. Ethän sinä edes katso Kaunareita. Tee liikkumisesta tapa, jota ilman et voi elää, mutta jälleen kohtuus kaikessa. Pakkomielteinen liikunta ei ole hyväksi keholle tai mielelle.

Hei Helsinkiläinen! Voimalaitoksen kuntosaleilla harjoittelee niin aloittelija kuin kokenutkin saliharjoittelija. Rento ja urheilullinen ilmapiiri takaa, että kuntosali on sinulle kuin toinen olohuone. Kokeile viikko ilmaiseksi, lue lisää tästä.

voimalaitos

CTA

3. Rakasta itseäsi, mutta älä päästä liian helpolla.

Kun olet tehnyt päätöksen, pidä siitä kiinni. Valehtele vaikka naapurillesi, mutta älä itsellesi. Älä vaadi liikaa, vaadi sopivasti ja pidä siitä kiinni. Mikä voisi motivoida enemmän kuin tulokset: oli se sitten painon putoaminen tai lihasten kasvaminen. Älä odota Suurin Pudottaja –spektaakkelia, jossa viikottain nämä vesselit pudottavat lähemmäs kymmenen kiloa. Googlettamalla missä kunnossa ohjelmaan osallistujat ovat tällä hetkellä tajuaa, kuinka hataralla pohjalla tällainen superpudotus on. Odota tuloksia, mutta älä ihmeitä. Nykyajan maailmassa mitään ei saa ilmaiseksi!

15.-fry

Ota vaikka kaveri mukaan elämäntapamuutokseen. Muistakaa, että kaverin tavoitteena on olla kannuste, ei rikoskumppani, jonka kanssa käydään liian usein hakemassa armoton setti fetaa ja tuhotaan se Netflix-maratonin tahdittamana. Koko spektaakkelista hyväksyttävämmän omien tavoitteiden kannalta on se, että et ole ainoa. Elämäntapojen MUUTOS vaatii muutostilan, joka ei usein ole sama asia kuin mukavuustila. Muutos ei käy yhtäkkiä, eikä helposti. Muodosta tavoitteita, saavuta ne, nauti ja voi hyvin!

Liikkuvuutta, treeniä ja mielenrauhaa! Mitä muuta vielä tarvitset? Uuden elämäsi löydät Yoga Nordicin studioilta Helsingistä, Vantaalta, Espoosta ja Turusta.  Tutustu tarjouksiin vain Polussa. Lue lisää tästä

Screen Shot 2017-05-16 at 16.14.26.png

CTA

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s