MIKSI DIGITAALINEN MARKKINOINTI TOIMII LIIKUNTAPAIKOILLE?

Tilastojen mukaan 88% kaikista suomalaisista käyttää internetiä päivittäin. Heistä 72% käyttää nettiä useamman kerran päivässä. Älypuhelimet ovat nykyään osa arkipäivää, maailmanlaajuinen tutkimus osoittaakin, että ihmiset saattavat katsoa älypuhelintaan jopa satoja kertoja päivässä.

Voimmekin päätellä, että nykyaikana käytännössä kaikki ihmiset ovat verkossa ja hyödyntävät digitaalisia laitteita arkiaskareissaan. Digitaalinen markkinointi onkin tästä syystä kaikista tehokkain tapa tavoittaa suomalaiset.

Miten markkinoida liikuntapaikkaa verkossa?

Mainosten ohjaaminen oikealle kohderyhmälle

  • Omistat sitten joogastudion, crossfit-salin tai motocross areenan, tehokkain tapa markkinoida liikuntapaikkaasi asiakkaille on kohdentaa mainoksesi oikeille ihmisille. Kohderyhmänä voi toimia esimerkiksi ihmiset, jotka ovat joskus käyneet kokeilemassa lajia, ovat ylipäätään kiinnostuneita liikunnasta, saavat työnsä kautta liikunta-etua tai asuvat lähistöllä. Suomessa on lähes miljoona edunsaajaa, joille työnantajat tarjoavat liikuntaetua. Tämä kannattaa ottaa huomioon kanavia valitessa.

Miten markkinoida erityisesti lähes miljoonalle suomalaiselle liikunnan-edunsaajalle?

  • Polku-sovellus on kaikille Suomen liikunnan edunsaajalle suunnattu liikuntasovellus, jonka kautta asiakkaat voivat ostaa liikuntaa Smartum Saldolla tai perinteisillä pankki- tai luottokorteilla. Jokainen Smartum Saldoa vastaanottava liikuntapaikka löytyy automaattisesti Polku-sovelluksesta. Polku-sovelluksen liikuntapaikkaasi koskevaa verkkokauppaa ja sen markkinointityökaluja pääset hyödyntämään Smartum Business Tools™ -portaalin kautta osoitteessa partner.polkuapp.com.

Useiden kanavien hyödyntäminen

  • Tekemämme laajan kyselyn mukaan, digitaalinen markkinointi erityisesti sosiaalisessa mediassa on yksi suosituimmista markkinointikeinoista juuri liikuntapaikkojen keskuudessa. Digitaalinen mainonta mahdollistaa sen, että voit helposti tavoittaa asiakkaat monien eri kanavien kautta. Mainontaa voi tehdä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, verkkojulkaisuissa, uutiskirjeissä, liikuntasovelluksissa tai vaikka Googlessa.
  • Kun lähdet markkinoimaan liikuntapaikkaasi, voit aloittaa luomalla mainoksia tai jakamalla verkkokauppasi linkkiä esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.  Mikäli toimipaikkasi vastaanottaa Smartum Saldoa, voit napata valmiit mainosbannerit ja linkin Polku-verkkokauppaasi suoraan Smartum Business Tool™ -portaalista klikkaamalla tästä. Voit ajaa asiakkaita eri kanavien kautta suoraan verkkokauppaasi, josta he voivat ostaa tuotteitasi.

Näet tuloksia paremmin reaaliaikaisen analytiikan avulla

  • Digitaalinen mainonta tarjoaa kehittynyttä analytiikkaa verrattaessa perinteiseen printtimainontaan. Digitaalisen analytiikan avulla näet tarkalleen kuinka moni ihminen on oikeasti nähnyt markkinointiviestisi ja reagoinut siihen. Enää sinun ei tarvitse luottaa sokeasti siihen, että lehtimainoksesi tavoittaisi toivotun määrän potentiaalisia asiakkaita.
  • Smartumin tarjoaman Polku-sovelluksen ja sen hallinoimiseen käytettävän Smartum Business Tool™ -portaalin kautta pääset näkemään analytiikkaa reaaliajassa kaikista asiakkaiden tekemistä ostoksista, varauksista, kokeilukerroista, sivusi näyttökerroista ja markkinointikampanjoidesi tuloksista.

Saat suoraa palautetta asiakkailta

  • Digitaalisten medioiden kautta mainostaminen mahdollistaa suoran palautteen saamisen asiakkailta. Saat suoraa palautetta asiakkailta siitä, mitä he pitävät liikuntapaikastasi tai mainoksestasi, kuten Facebook tykkäykset toimipaikkasi sivuilla tai tähtiarvostelut sovelluksessa.


Voit luoda kampanjoita myös lyhyellä varoitusajalla täyttääksesi hiljaisemmat tuntisi

  • Kampanjoiden luominen SoMe:ssa toimii kätevästi, sillä voit mainostaa liikuntapaikkaasi tasan niin kauan kun haluat. Jos tavoitteenasi on täyttää lajisi alkeiskurssi, voit tehdä mainoksen kurssista ja kytkeä sen sitten pois päältä heti kun olet saavuttanut tavoitteesi.
  • Digimarkkinointi erityisesti Polku-sovelluksen kautta mahdollistaa sen, että voitte lyhyelläkin varoitusajalla avata varattavia paikkoja liikuntatunneillenne. Voitte tarjota paikkoja joko kertamaksuperiaatteella tai ilmaisina kokeilukertoina ja houkutella uusia asiakkaita kokeilemaan liikuntapaikkaanne. Kokeilukertojen tarjoaminen uusille asiakkaille on kokemuksemme perusteella erittäin toimiva tapa madaltaa kynnystä saada asiakkaita kokeilemaan uusia liikuntalajeja. 


Kokeile uuden ajan digitaalista markkinointia jo tänään ottamalla ilmainen Polku-verkkokauppasi ja sen tarjoamat markkinointimahdollisuudet käyttöön. Kirjaudu Smartum Business Tools™ -portaaliin ja aloita verkkokauppasi hallinnointi ja kampanjointi heti.

Tutustu ja aloita button
LÄHTEET:
Tilastokeskus, Networkworld

 

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s