Viisi termiä, jotka jokaisen joogaajan tulisi tietää

Jännittääkö ensimmäinen joogatunti? Vai onko eka kerta jo koettu, eikä sinulla ollut mitään hajua mitä joogaohjaajan käyttämät sanat tarkoittivat? Asana, mikä? Ei hätää, me autamme. Listasimme joogan top-5 sanaston, jotta pysyisit paremmin kärryillä seuraavalla joogatunnillasi.

shutterstock_125357501 (1)

  • Asana: Asanalla tarkoitetaan joogan eri asentoja. Suorana käännöksenä se tarkoittaa eri “istumasentoja” joissa joogaaja istuu. Esimerkiksi Balasana asento tarkoittaa Lapsen asanaa.

 

  • Namaste: Namaste on termi, jonka kuulet lähes joka joogatunnin päätteeksi. Namaste tarkoittaa, että osapuolet kunnioittavat toistensa sisimmässä olevaa rauhaa, totuutta, valoa ja rakkautta. Kun kohtaamme toisemme tästä paikasta, olemme yhtä. Namaste on enemmänkin rituaali joka yhdistää kaikkia joogaajia.

 

  • Om: Oooommmmmm, tätä tulet kuulemaan jokaisella joogatunnilla. Om tarkoittaa universumiin yhtymistä ja kuvaa sitä, kuinka olemme aina liikkeessä, muuttumassa ja hengittämässä. 

 

  • Shanti: Shanti tarkoittaa rauhaa. Kun joogatunnilla hoetaan sanomaa “Om shanti, shanti, shanti” se tarkoittaa rauhan ylistystä. Kun hoet shantia kolme kertaa kutsut rauhaa sielullesi, mielellesi ja verbaaliselle ulosannillesi.

 

  • Yoga: Sana Yoga tarkoittaa kehon, mielen, ja hengellisyyden yhdistymistä. Joogassa keskitytään ihmisen kokonaisuuteen: kehoon, mieleen ja sieluun, ja siinä tavoitellaan tilaa, jossa ne eheytyvät. Joogassa pyritään vapautumaan häiriötekijöistä ja saavuttamaan sisäinen rauha.

 

shutterstock_242603179

Nyt kun joogan perustermit ovat hallussa, voit varata seuraavat joogatunnit SportSetterin kautta. Kaikki SportSetterin kautta varattavat joogatunnit sopivat ensikertalaisille.

Varaa tästä nappi

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s