Kehittyvätkö miesten lihakset nopeammin kuin naisten?

Naisena aina välillä tulee mietittyä, että mikä siinä oikein on, kun näkyvien lihaksien saaminen tuntuu melkein mahdottomuudelta? Katsot poikaystävääsi, veljeäsi tai vaikka isääsi ja tuntuu, että heidän ei tarvitse käydä salilla kuin pari kertaa ja sixpäkki jo näkyy. Mistä oikein on kyse?

shutterstock_307030634.jpg

Fakta on, että miehillä on luontaisesti enemmän lihasmassaa kehossaan kuin naisilla. Journal of Applied Physiology:n tekemän tutkimuksen mukaan, miehillä on keskimäärin 40 prosenttia enemmän lihasmassaa yläkropassaan ja 33 prosenttia enemmän lihasmassaa alakropassaan kuin naisilla. On myös todistettu, että koska miehillä on luontaisesti enemmän testosteronia kuin naisilla, miesten lihakset kehittyvät nopeammin kuin naisten.

Science Daily:n mukaan, naisilla on myös luontaisesti 6-11 prosenttia enemmän rasvaa kehossaan kuin miehillä. Pysyäkseen terveenä, naisten rasvaprosentin tulisi olla vähintään 12 prosenttia. Miehille taas riittää, että rasvaprosentti on vähintään 3.

shutterstock_193500908.jpg

Vaikka naisilla onkin luontaisesti vähemmän lihasmassaa kehossaan, se ei tarkoita etteikö naiset voisi treenata lihaksiaan samaan tahtiin kuin miehet. Naiset voivat kehittää lihasvoimaansa ja kasvattaa lihaksiaan ihan yhtä hyvin kuin miehetkin, homma vaatii vain kovaa treeniä. American Physiology Socienty:n mukaan naisilla on se etu, että naisten lihakset palautuvat keskimäärin nopeammin kuin miesten. Nopeampi palautuminen on liitetty B-estrogeenin käyttäytymiseen naisten kehossa.

Naiset peli ei siis ole missään nimessä menetetty sixpäkin suhteen. Vaikka näkyvien lihaksien saaminen vaatiikin sekä rasvan polttoa, että lihaskuntotreeniä, se on täysin mahdollista. Suuntaa esimerkiksi TFW:n Hurrikaani tunnille, Kampin Fressin Warrior-X -tunnille tai Movement Factory:n kehonpainotreeneihin ja tuloksia alkaa syntyä nopeasti.

Pääset varaamaan tunnit suoraan SportSetterin kautta:

Varaa tästä nappi

 

Lähteet:  American Journal of Physiology, Journal of Applied Physiology, livestrong.com

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s