5 syytä, miksi aamujooga kannattaa

Kaikkihan me tiedämme, että jooga on hyväksi keholle ja mielelle. Jooga rauhoittaa mieltä, vahvistaa lihaksia, parantaa liikkuvuutta ja kehittää hengitystekniikkaa. Jotkut ihmiset aloittavat aamunsa joogalla, jotkut taas joogaavat ennen nukkumaanmenoa. Loppupeleissä sillä, mihin kellonaikaan joogaa ei varmaankaan ole väliä. Listasimme kuitenkin viisi syytä miksi joogaaminen heti aamusta kannattaa.

shutterstock_253355395

Kannustaa parempaan unirytmiin

Jos olet päättänyt herätä aikaisin aamulla joogaamaan, pidät myös todennäköisesti paremmin kiinni siitä, että menet aikaisin nukkumaan. Säännöllinen unirytmi ja tarpeeksi pitkät yöunet auttavat sinua jaksamaan paremmin.

 

Kiihdyttää aineenvaihduntaa

Joogaaminen heti aamusta laittaa veren kiertämään, auttaa ruoansulatusta ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Hyvä startti päivälle.

 

Venytteleminen aamulla vähentää lihaskireyttä 

Aamujooga lievittää lihaskireyttä ja auttaa kehoa valmistautumaan päivään. Joogaaminen parantaa myös selkärangan liikkuvuutta, vahvistaa lihaksia ja parantaa ryhtiä. Kun aloitat päivän joogaamalla, saat kehon mukavasti lämpimäksi ja olet vähemmän altis lihasrevähdyksille.

shutterstock_352370528

Aamurutiineista on helpompi pitää kiinni

Suunnittelit meneväsi joogatunnille töiden jälkeen, mutta palaveri venähti ja päädyitkin lopulta viinilasilliselle työporukan kanssa. Kuulostaako tutulta? Iltapäiväsuunnitelmat saattavat mennä helposti uusiksi, mutta aamurutiinit pysyvät yleensä samoina. Jos lisäät joogan aamurutiiniisi, siitä on helpompi pitää kiinni.

 

Aamujooga määrittää päivän fiiliksen

Aamujooga rauhoittaa mieltä ja kehoa. Kun olet aloittanut aamusi rauhallisesti ilman stressiä, pystyt todennäköisesti pitämään rauhallisen mielen läpi päivän.

shutterstock_251505439

Aloita huomisaamu joogaamalla. Löydä mieleinen joogatunti SportSetterin kymmenistä eri vaihtoehdoista.

Varaa tästä nappi

 

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s