Kuntonyrkkeily – koko kropan treeniä

Nyrkkeily, nyrkkeily… Monella tuntuu tulevan nyrkkeilystä ensimmäisenä mieleen raavaat miehet hakkaamassa toisiaan naamat verillä ja nenät poskilla. Siinä missä nyrkkeily vaikuttaa usein väkivaltaiselta rähinöinniltä ulkopuolisen silmin, on todellisuus kuitenkin toinen. Nyrkkeily lajina kehittää monipuolisesti motoriikkaa, strategista päättelykykyä, voimaa, nopeutta ja kestävyyttä – sille on syynsä, miksi nyrkkeilijät ovat usein fyysisesti huippukunnossa!

Kuntoilijan kannalta helpoiten lähestyttävä nyrkkeilyn muoto lienee kuntonyrkkeily. Kuntonyrkkeily on hauskaa ja monipuolista treeniä, joka kohottaa peruskuntoa tehokkaasti sekä vahvistaa kropan eri lihaksia. Lisäksi nyrkkeily on oiva tapa kehittää itsetuntoa ja parantaa kehonhallintaa. Perusnyrkkeilytekniikka on myös hyvä olla hallussa jo itsepuolustuksen vuoksi.

Kuntonyrkkeilytunneille osallistuminen ei vaadi tiettyä taitotasoa tai hyvää kuntoa – kaikki ovat tervetulleita koosta, sukupuolesta ja iästä riippumatta! Kuntonyrkkeilytunneille on usein vapaa pääsy, eli sinun ei tarvitse odottaa puolta vuotta päästäksesi osallistumaan tietylle kurssille, vaan voit hypätä mukaan kun siltä tuntuu.

kuntonyrkkeily

Miksi kuntonyrkkeily sitten on niin mahdottoman hyvää treeniä? Ensinnäkin, pulssi kohoaa nyrkkeillessä nopeasti ja verenkierto tehostuu, kun jalat, kädet ja keskikroppa tekevät yhteisvoimin töitä. Hartiat ja kädet saavat hyvää hyvää treeniä, samoin keskivartalo ja vatsalihakset. Kuntonyrkkeily on loistava tapa vetreyttää esimerkiksi istumatyössä kasaan painunutta selkää ja ryhtiä. Pohkeet ja reidet saavat kyytiä ja liikkeistäsi tulee nopeampia ja räjähtävämpiä.

Kuntonyrkkeilytuntien kaava on usein peruspiirteiltään sama, mutta sisältö vaihtuu – tunneilla ei siis pääse tulemaan tylsää. Usein aloitetaan alkulämmittelystä josta siirrytään lajikohtaiseen harjoitteluun, jossa otetaan usein kontaktia joko kaveriin tai säkkiin. Yleensä käytössä on hanskat eikä muita välineitä, kuten suojakypärää tai hammassuojia tarvita. Harjoittelu onkin pääsääntöisesti yhdistelmä circuit-tyyppistä kiertotreeniä sekä lihaskuntoharjoittelua, jossa keskitytään tiettyyn lihasryhmään.

martial-ates-770180_640

Jos haluaisit kokeilla kuntonyrkkeilyä, kannattaa ottaa suunnaksi Pitäjänmäessä sijaitseva Ringside Gym. Ringside tarjoaa monta vaihtoehtoa harrastelijanyrkkeilijöille, eikä aiempaa kokemusta vaadita.

Maanantaisin nyrkkeilylegenda Amin Asikainen vetää welcome-tunnin, jolla käydään läpi nyrkkeilytekniikan perusteita, treenataan kuntoa sekä harjoitellaan parin sekä nyrkkeilysäkin kanssa treeniä. Lisäksi keskiviikkoisin kello 19.00 on kuntonyrkkeilyn alkeet, joka sopii niille, jotka eivät ole koskaan aiemmin tehneet nyrkkeilyharjoituksia.

Hanki maksuton passisi Asikaisen welcome-tunnille SportSetterin kautta! Sovelluksesta saat myös kymmenen kerran kortit ja kuukausikortit alennettuun hintaan.

KLIKKAA TÄSTÄ saadaksesi lisätietoja ja varaa paikkasi ensimmäiselle nyrkkeilytunnillesi vaikka heti.

/SportSetter Aino

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s