5 asiaa joita et tiennyt leijalautailusta

Leijalautailun suosio maailmalla on ollut jo pitkään kasvussa ja sen onkin todettu olevan yksi maailman vauhdikkaimmin kasvavimmista urheilulajeista. Viime vuosina kiteilyä on voinut harrastaa myös Suomessa – yaiks!

Suuren yleisön suosiota kitesurfing ei ole täällä kuitenkaan vielä saavuttanut – monet taitavat mieltää sen lajiksi, jota harrastetaan  lähinnä Hawaijin kaltaisissa kirkasvetisissä paratiiseissa. Todellisuudessa kitettää voi myös vallan mainiosti vaikkapa jäätyneellä järvellä(!) tai syysauringon lämmittämissä pienissä poukamissa. Ja kukapa nyt valittaisi ruuhkan puutteesta.

Tässä viisi muuta asiaa, joita et vielä tiennyt leijalautailusta!

blogi leijalautailu

    1. Leijalautailu on puhtaasti tekniikkalaji. Välineet valitaan surffaajan koon mukaan ja lautaa ohjataan käsillä, mihin ei vaadita suurta voimaa – paitsi jos surffaat yhden käden varassa. Lisäksi leijalautailukokemuksen menestykseen vaikuttaa myös fysiikan lait ja tuulen suunta ja laatu. Siis paljon muutakin kuin se kuuluisa raaka voima!
    2. Leijalautailun perusidea keksittiin jo 1200-luvulla. Kun ihmiset oppivat hyödyntämään tuulta matkanteossa, liikkuminen paikasta toiseen helpottui huomattavasti.
    3. Perusteet oppii nopeasti. Vaikkei sinulla olisi aiempaa kokemusta mistään lautailusta, leijalautailu alkaa sujumaan useimmilla viimeistään parin harjoitustunnin jälkeen. Ilman perusopetusta kenenkään ei kannata lähteä leijalautailemaan.
    4. Kitettäminen on turvallisempaa miltä se näyttää. Kaikissa vauhdikkaammissa lajeissa on riskinsä, joiden kanssa on elättävä. Nykyään kitettäjien käytössä on kaikkein moderneimmat turvavälineet. Kun hallitsee perusteet ja tuntee rajansa, on laji täysin turvallinen.
    5. Kitettäminen näyttää sairaan hyvältä videolla. Katso vaikka ite.

Vielä ehdit kitettämään tämän kesän aikana! Jujukas Kiteboarding tarjoaa introtunteja sekä monipuolisen kattauksen kite-kursseja Helsingissä sekä Hangossa. Hopi hopi ;)

/ SportSetter Aino

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s