Testissä Lauttasaaren Liikuntakeskus

Lauttasaaren Liikuntakeskus on liikuntakeidas Lauttasaaren Heikkiläntorin laidalla. Liikuntakeskus on perustettu jo vuonna 1988, jolloin se toimi nimellä Budocenter. Tällöin painopisteenä oli karate. Nykyään liikuntakeskus toimii kolmessa kerroksessa ja tarjontaan kuuluu kattava ryhmäliikuntavalikoima, kuntosali ja personal training. Kuukauden kokeilun aikana huomasin, että liikuntakeskuksella käy kaikenikäisiä asiakkaita. Tunnelma on todella rento ja ystävällinen, pukuhuoneessa muut kuntoilijat tervehtivät joka kerta, kun kävin treenaamassa. Tätä en ole kokenut aikaisemmin millään muulla salilla, yllätyin positiivisesti ja tutustuin nopeasti liikuntakeskuksen käyttäjiin.

lauttasaaren liikuntakeskus

Liikuntakeskuksen ryhmäliikuntavalikoimaan kuuluvat tanssitunnit, jooga, pilates, spinning, kuntonyrkkeily, kahvakuula, lihaskuntotunnit ja fysioterapeuttinen Asahi. Kesän uutuutena lukujärjestyksestä löytyy monta Les Mills virtuaalituntia, jotka lisäävät jo ennestään laajaa tuntitarjontaa.

Kokeilun aikana ihastuin erityisesti Pekan pitämään Les Mills BodyBalance tuntiin. Tunti on Les Mills konseptitunti, eli ohjelma vaihtuu kolmen kuukauden välein, mutta Pekka osasi aina tehdä tunnista omannäköisensä pienillä twisteillä. BodyBalance on ihana sekoitus joogaa, Pilatesta ja Tai Chi:ta. Tunti kehittää voimaa, kehonhallintaa, tasapainoa ja notkeutta. Kuten joogassa ja pilateksessä yleensäkin, liikkeet näyttävät ensi näkemältä helpoilta, mutta itse toteutus on usein haastavampaa, kun liikkeen tekee oikealla tavalla.

Tunnilla on rauhallinen tunnelma, mutta hiki lähtee kuitenkin hyvin virtaamaan ja tunnin jälkeen huomaa, että kyseessä olikin ihan oikea kova treeni. Pekan pitämä tunti on kesätauolla, mutta maanantaisin tuntia voi kokeilla Sadun johdolla ja virtuaalisesti tiistaista lauantaihin.

lauttasaaren liikuntakeskus

Toinen tunti, josta pidin kovasti, oli Teijan kehonhuoltotunti. Tällä tunnilla osanottajien keski-ikä oli huomattavasti korkeampi kuin muilla kokeilemillani ryhmäliikuntatunneilla. Teijasta huomasi, että hän puhui vuosien kokemuksella, kun hän kertoi meille, mitä venytystä lähdemme tekemään ja, miten se auttaa avaamaan kehomme lihasjännityksiä. Tunti oli lempeä, mutta tehokas ja kaikille löytyi helposti omantasoinen vaikeusaste suoritettavasta liikkeestä. Teijan tunti on kesätauolla elokuun puoliväliin asti, mutta Lia pitää samantyyppisen tunnin tiistaisin.

Vauhdikkaimmista tunneista voin lämpimästi suositella Tiinan ohjaamaa Body-tuntia joka kehittää lihaskuntoa. Tunti alkaa helpolla lämmittelyosuudella, jonka jälkeen koko keho käydään läpi tehden tehokkaita yhdistelmäliikkeitä. Body-tunti ei sisällä koreografiaa tai vaikeita liikkeitä, joten tunnille voi hyvin mielin mennä, vaikkei olisi harrastanut ryhmäliikuntaa aiemmin. Tunnin päättää venyttelyosuus. Tiina ohjaa Body-tunteja keskiviikkoisin ja lauantaisin kesän aikana.

sportsetter

Kuntosalilaitteet ovat avarassa ja valoisassa tilassa rakennuksen kolmannessa kerroksessa.  Aurinko paistaa ihanasti sisälle suurista ikkunoista. Laitteet ovat Technogym Selection merkkisiä ja helppoja käyttää. Käydessäni kuntosalilla henkilökuntaa liikkui melkein joka kerta salin puolella, eli oli todella helppoa pyytää apua, jos jokin laite ei ollut entuudestaan tuttu. Lämmittelylaitteista soutukoneet löytyvät kuntosalin puolelta, muut ovat kerrosta alempana olevassa cardio-tilassa, jossa voi katsoa tv:tä treenin aikana.

Harjoittelun jälkeen venyttelylle löytyy tilaa kuntosalin päädyistä. Välineisiin kuuluvat muun muassa putkirullat, kuminauhat, jumppakepit, -pallot ja reidenvenytyslaite. Liikuntakeskukselta löytyy paljon mukavuuksia. Lapsille on oma leikkihuone, kahviossa voi nauttia erikoiskahveja, virvoitusjuomia ja lisäravinteita, kellarista löytyy pysäköintihalli ja pukuhuoneissa on suihkut, sauna ja shampoota. Jäsenille on tarjolla lisäksi fysioterapiaa, hierontaa, kuntotestauksia ja solarium.

Kesän aikana kuka tahansa voi osallistua ilmaiseksi liikuntakeskuksen järjestämään puistojumppaan Lauttasaaren Kasinonrannalla. Jumpat pidetään keskiviikkoisin säävarauksella. Siellä voi kokeilla Sh’bam tanssituntia, funktionaalista Cross Training tuntia tai Asahi kehonhuoltotuntia. Lapsille on tarjolla lasten puistojumppaa, joka pidetään samaan aikaan kuin Sh’bam tanssitunti.

lauttasaaren liikuntakeskus

SportSetterin maksuttomalla kokeilulla voi kuukauden ajan nauttia liikuntakeskuksen palveluista. Jäsenkortilla pääsee liikkumaan joka päivä klo.6.00–23.00. Kampista liikuntakeskukselle pääsee vartissa ja busseja kulkee noin kymmenen minuutin välein.

Lauttasaaren Liikuntakeskus, Heikkiläntie 4, Helsinki

http://www.lauttasaarenliikuntakeskus.fi/

SportSetter -sovellus saatavilla iOS:lle nyt täysin ilmaiseksi. Lataa jo tänään!

Kirjoittaja Charlottan löytää Instagramista nimellä @crunchesnotcookies. Charlotta luottaa hyvään ruokaan, puhtaasti syömiseen ja kohtuuseen.

Kommentoi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s